verksamheten

UTEVISTELSE


Vi är ofta ute på vår fina gård, ibland går vi ut på promenad i närområdet eller till någon närliggande park. Genom den dagliga utevistelsen vill vi förutom frisk luft, ge barnen möjlighet att får utlopp för sin rörelseenergi. Av- och påklädning ger motorisk träning och stärker kroppsuppfattningen.


samling

Klockan 09.15 har vi alla en gemensam samling och föräldrar är välkomna att vara med om de vill. Vi börjar alltid med en godmorgonsång så att alla har önskat varandra en god morgon innan vi delar in oss i de olika grupperna. Vi sjunger och gör ramsor tillsammans. Pedagogerna turas om att hålla i samlingen. Varannan fredag  får de barn som vill uppträda på vår lilla scen. Efter samlingen går några ut och några har grupp.våra grupper


Solar har tematräff och rörelse två gånger i veckan.

Månar har tematräff och rörelse två gånger i veckan.

Storstjärnor har tematräff en gång i veckan och rörelse vid vissa träffar.

Småstjärnor har tematräff gång i veckan.


rörelse

Våra 4-5 åringar har rörelse varje vecka. Våra 1-3 åringar har rörelse så ofta tillfälle ges. Vi brukar har rörelse i vårat samlingsrum där det finns ribbstolar och olika rörelsematerial. 

vilor

                     

Barnen som sover gör det i vårt samlingsrum på övervåningen. För de barn som inte sover läser vi, de mindre på övervåningen, de större på nedervåningen och för dem läser vi gärna kapitelböcker.FRI LEK/PYSSEL/TEMASAMLING 


Efter vilorna är 3, 4 och 5 åringarna på avdelningen på nedre plan. Då är det fri lek och för de som vill brukar det erbjudas pyssel, målning eller spel tillsammans och temasamlingar med någon pedagog. Om barnen har varit inne på förmiddagen blir det lek ute på gården, och promenad till närområde eller park.


TRADITIONER


Vi tycker att traditioner är en viktig del av livet, barnen är delaktiga och hjälper till i många förberedelser och tillverkar pynt till de olika högtiderna.


LUCIA, JUL,PÅSK & MIDSOMMAR


Vi har traditionellt lucia- och julfirande med allt vad det innebär av sång, musik, pynt och mat. Till påsken pyntar vi och äter påskbord och till midsommar äter vi midsommarlunch,  plockar blommor, klär en midsommarstång och har fest med lekar och dans runt stången.


KALASDAGAR

Vi slår ihop födelsedagskalas för ca sex barn 4-5 tillfällen per år. Kalasbarnen uppmärksammas på morgonsamlingen och på förmiddagen har vi lite lekar. Oftast har vi ett tema där alla barn som vill får klä ut sig. Till lunch äter vi något extra gott och dukar långbord. Till mellanmålet blir det lite kalasstämning med något gott att äta, oftast glass.


fredagsfika

Ca var tredje vecka under vår/höst bjuder Elvan på Fredagsfika utomhus.

Vid fredagsfikat (efter mellanmål och framåt) fikar föräldrar och barn  tillsammans ute på gården. Ett bra tillfälle att lära känna andra föräldrar och även hinna prata lite extra med oss i personalen. Till fredagsfikat bjuder förskolan på kaffe, saft och fikabröd.

örnboet

På våren gör vi en heldagsutflykt till en scoutstuga i naturskön miljö, vid Flatensjön. Vi vill att så många föräldrar och familjer som möjligt följer med. Uppslutningen är vanligtvis stor. Det brukar vara en skön dag i naturen för alla.

knytkalas

En gång per termin har vi knytkalas, då föräldrar, barn och personal träffas och äter tillsammans.

.

sommarfest


I maj/juni har vi vår sommarfest. Vi har ett genomgående tema som vi  och barnen arbetat med. Barnen uppträder och vi har vernissage med allt vi har gjort under året. Föräldrarna till barnen som ska börja förskoleklass ordnar med mat, pynt och ibland aktiviteter till festen,ofta med vårt tema i tanken. Det brukar bli väldigt festligt.