Föräldramedverkan

I vårt arbete är föräldramedverkan en stor och viktig del. Det är ett bra sätt för föräldrarna att på ett naturligt sätt kunna delta i sitt barns tid på förskolan, att lära känna oss i personalen och de andra barnen och deras föräldrar.

Egentligen är föräldramedverkan inte konstigare än att föräldrar alltid är välkomna till vår förskola. Kanske är man med på morgonsamlingen, tar en morgonfika när man lämnar, stannar och leker en stund när man hämtar.

Eller så deltar man i aktiviteterna mer organiserat under en hel eller halv dag, allt ifrån vad man kan och vill. Helst vill vi att ett barns förälder är med åtminstone en dag per termin.

Vid fredagsfikat (efter mellanmål och framåt) fikar föräldrar och barn tillsammans. Ett bra tillfälle att lära känna andra föräldrar och hinna prata lite extra med oss i personalen.

Föräldramöten

Vi har två föräldramöten per år.

Föräldraråd

En förälder från varje avdelning och två personal har möte en gång per termin.

Ur en förälders perspektiv

För mig är det jätteviktigt att veta hur mina barns vardag på dagis ser ut. Jag vill veta vad de gör. Vad de tycker är roligt och tråkigt, och jag vill lära känna barnen de leker med. Jag vill känna mig säker på att de trivs och de fungerar i dagismiljön.

Men framför allt vill jag ha en öppen och kontinuerlig kontakt med de som tar hand om mina barn på dagarna, alltså personalen på dagis.

Genom föräldramedverkan, som den fungerar på Elvan, tycker jag att jag får detta. Som förälder känner jag aldrig att jag kommer och stör. Man är alltid välkommen och kan stanna och leka och prata med personalen eller andra föräldrar.

Att vara med en hel dag med allt vad det innebär av av/påklädning, tvättning, lunch, bokläsning, trösta är mycket givande och ger en stor inblick i personalens arbete. Dessutom tycker barnen att det är jättekul när någon förälder är med under dagen.

Men framför allt tror jag att föräldramedverkan bidrar till att öka förståelsen mellan föräldrar och personal. Genom att släppa in föräldrarna på dagis river man många av de barriärer som kan finnas i form av förutfattade meningar: ”Vad gör de egentligen på dagis hela dagarna?” Dessutom känns det skönt med personal som är stolt över sin arbetsplats och vill visa upp den.

En pappa


Kommentarer inaktiverade.